VINKKAA KIVOJA LUKUKOKEMUKSIA MUILLE JA KESKUSTELE HEVOSKIRJOISTA TÄÄLLÄ:
Kirjoittaja Arja, 12. elo, 2014
Jos joku on kiinnostunut kanadalaisen M. Garzonin kirjasarjasta Blaze of Glory (englanniksi, kolme pehmeäkantista kirjaa), niin lahjoitan omat kirjani pois. Amazonin ja goodreadsin sivuilla sarjaa ylistetään Twilightin ja Hevoskuiskaajan yhdistelmänä, mutta minä en syttynyt. Sen sijaan kirjahyllyssäni on pysyvä paikka Caroline Akrillin samaten englanninkielisille pokkareille, niitä hennon vain lainata. Blogi-osiossa kirjoista enemmän.


Kirjoittaja Arja, 7. kesä, 2014
Pienkustantamo Reuna on julkaissut Asta Ikosen uuden hevoskirjan Sara ylittää esteet.
Kolmetoistavuotiaan Saran hartaasti odottama ratsastusleiri näyttää olevan mennyttä. Pilalla on saman tien koko kesä ja muukin elämä. Asia on niin kamala, ettei siitä voi kenellekään edes puhua.
Onneksi on isosisko, joka tietää kertoa, ettei leiri ja elämä ensimmäisiin menkkoihin kaadu.
Leirillä on sellaista kuin leireillä on. Hyppääminen jännittää ja Sara joutuu alusta asti törmäyskurssille leirin ilkimyksen kanssa. Ylihuolehtivat äidit levittävät lonkeroitaan tännekin. "Saraa hymyilytti. Äidit kautta maapallon taisivat olla samanlaisia. Lepää, varo, käyttäydy."
Kirjan kannesta pidin. Heppakirjojen valokuvakannet ovat helposti hengettömiä mallien poseerauskuvia, mutta Ritva Waris-Wörlinin tilannekuvan voisi helposti kuvitella Saran kuvaksi. Kuvan tyttö keskittyy ja ratsastaa.


Kirjoittaja Arja, 23. maalis, 2014
Uudet hevoskirjat aina ilahduttavat! Satu Heimosen Sonjan hevoskesä kertoo kahdeksasluokkalaisesta Sonjasta, joka kohtaa metsässä karanneen ahaltekinhevosen. Kirja on yhtä aikaa perinteinen heppakirja että virkistävä tulokas.


Kirjoittaja Arja, 19. maalis, 2014
Adan kanssa samaa mieltä! Kirja on hyvä ja taittoa muistan minäkin ihastelleeni. Kirjaa minulla ei ole nyt käsillä, mutta muistan että sisältöä esimerkiksi oli esitelty esteradan muodossa.


Kirjoittaja Ada, 18. maalis, 2014
Idana ja Adana toiminut, kumpi olenkaan - sama henkilö kumminkin (:

Suosittelen tietokirjaa, jonka nimi on 'Lähtövuorossa Anna-Julia Kontio – nuoren ratsastajan tarina'. Siinä on vinkkejä sekä tarinaa Annan hevoselämästä, sekä upea - värikäs ulkoasu!


Kotisivu: ainuttakauneinta.blogspot.fi
Kirjoittaja Arja, 10. maalis, 2014
Kirjoitin kirja-arvioiden Vanhaa ja uutta -osastoon arvion Thowra, hopeaharjasta. Varoitus: sisältää juonipaljastuksia. Tosin itse kirjaa on vaikea mistään löytää, koska kirjastojenkin kappaleet ovat monissa paikoin loppuun luettuja. Suomalainen kansi ei ole kaikkein kaunein.


Kirjoittaja Arja, 8. maalis, 2014
Katselin netistä erilaisia Thowra Hopeaharjan kansia. Tämä oli kaunein.


Kirjoittaja Arja, 4. maalis, 2014
Hevoskirjanettimme blogista löytyy nyt lasten lukupiirin tekemä kirjatraileri Tikkumäen koirista.


Kirjoittaja Arja, 23. helmi, 2014
Tulossa on! Muutaman viikon päästä (kustantajan ennakkotiedon mukaan 15.3.) ilmestyy Sydän saappaanvarressa -kirjan itsenäinen jatko-osa Vastalaukkaa.


Kirjoittaja vem, 23. helmi, 2014
Onko kirjasta sydän saappaanvarressa tullut 2osaa?


Kirjoittaja Arja, 29. tammi, 2014
Edellisen postauksen jatkeeksi: luin juuri muistokirjoituksen. Satu Waltari kuoli 9.1.2014 82-vuotiaana. Kumma rakkaus jäi 50- ja 60-luvulla mainioita kirjoja kirjoittaneen Satu Waltarin viimeiseksi teokseksi.


Kirjoittaja Arja, 16. tammi, 2014
Kirjoitin kirja-arvioihin tästä kirjaston aarteesta
Satu Waltari: Kumma rakkaus. WSOY 1968

Satu Waltari itse sanoo näin: ”Olen kirjoittanut tämän jutun hevosille. Ne ehkä pitäisivät siitä, jos osaisivat lukea.”


Kirjoittaja Arja, 12. tammi, 2014
Idan suosituksesta etsin käsiini Tiina Lehtinevan kirjan Kuin perhosen tanssi (Aikamedia 2012). Pienehköstä kustantajasta varmaan johtuu, että kirjoittaja oli minulle ennestään tuntematon. Alkuun tuntui, että kirja menee ohi minun ikäiseltäni. Kristillisyyskin oli vieras asia. Mutta ne hevoset! Lehtineva on kunnon hevoskirjailija! Tytöistä ja hevosista kerrotaan niin vilpittömän hyvällä sydämellä, että mukanaan se vei minutkin. Saati sitten oikean kohderyhmän. Kirja on parempi kuin kansi.


Kirjoittaja Ida, 27. joulu, 2013
Suosittelen 'unelmien talli' nimistä sarjaa. Suora lainaus wikipediasta.

Unelmien talli on kirjailija Tiina Lehtinevan luoma kirjasarja. Siihen kuuluu viisi osaa: Unelmien painajainen (Aikamedia, 2005), Unelmien laukka (Aikamedia, 2007), Unelmien tahdon (Aikamedia, 2008), Unelmien sinä (Mediapinta, 2009) sekä Unelmien lupaus (Sarjassa seurataan viiden päähenkilön elämää monipuolisesti ilosta suruun. Päähenkilöt ovat Kaisa, Elina, Kalle, Lauri ja Eetu. Kirjoissa hevoset ovat yhdistävä tekijä, joka ohjaa nuorten tarinaa, mutta varsinaiseksi hevoskirjasarjaksi ei tätä sarjaa voi leimata.
Sarjan kustantaja ja kirjojen ulkonäkö vaihtui kesken, mutta tarina jatkuu samana, ja siksi se on luettava aikajärjestyksessä, sillä jokainen osa jatkaa siitä, mihin edellinen on jäänyt. Siitä huolimatta, että Mediapinnan julkaisemista romaaneista suuri osa on omakustanteita, ei Lehtinevan romaanit näihin lukeudu, vaan sopimus on tehty täyskustanteelle. Kirjojen aikaisempi kustantamo Aikamedia on keskisuuri kristillinen kustantamo. Lehtinevan ja Aikamedian yhteistyö jatkuu muiden kirjojen osalta edelleen.


Kirjoittaja Arja, 17. joulu, 2013
Hämärästi muistan Noora Schuurmanin Auringonkukkatalven joskus lukeneeni. Mutta hyvä kirja se oli toiseenkin kertaan luettavaksi. Siinä on hieno unihevonen ja aivan oikealta tuntuva tavallinen hevonen. Kirja oli Finlandia Junior ehdokas 2005. Kirjailija väitteli viime vuonna tohtoriksi aiheeneen hevosen ja ihmisen suhde.