VINKKAA KIVOJA LUKUKOKEMUKSIA MUILLE JA KESKUSTELE HEVOSKIRJOISTA TÄÄLLÄ:
Kirjoittaja Marinka, 14. marras, 2014
Upea uusi kirjasarja alkoi, Saariston suolaiset kyyneleet, esikoiskirjailija Mariel Pietarinen.
Luin kirja yhdeltä istumalta. Kirjassa on upeasti suunniteltu juoni, joka etenee ihan lopppuun asti. ennalta ei voi arvata mitä tapahtuu, vaikka kaiken aikaa kuinka yritin arvuutella miten juoni menee ...
Kirjassa on huumoria, seikkailua, jännitystä, kaikkea sopivassa suhteessa.
Malttamattomana odottelen jo seuraavaa osaa.
Suosittelen kirjaa ihan kaikille, sopii mainiosti aikuisillekin ja myös niille,jotka eivät ole niin hevoshöperöitä.


Kirjoittaja joku tuntematon, 3. marras, 2014
Joo, kyllä toi "Saariston suolaiset kyyneleet" on kaikkein paras kirjasarja näistä jutuista ;) ;) ;);););););)


Sähköposti:
Kirjoittaja Arja, 3. marras, 2014
Tämä kirja (Johanna Viitanen: Hiekkaan kadonneet jäljet. Minerva 2013) ei ole hevoskirja vaan dekkari. Mutta kun toinen kirjan päähenkilöistä on kaviokuumeen perimää tutkiva eläinlääkäri ja kirjan tekijäkin hevosiin perehtynyt tietokirjailija ja itse kirjojaan valokuvin kuvittanut lastenkirjailija (islanninhevosista kertovat Hekla-kirjat), niin aloinpa kiinnostua. Hyvin kirjoitettu kirja, jopa ensimmäisten sivujen pelkkä autoajelu nappaa mukaan. Kuinka en tästä kirjasta jo ilmestymisvuonna kuullut? Viimeisen sivun jälkeen tuntui, että juu, toiminnallinen dekkari ja sopivan erilainen rakkaustarina, mutta silti eläinlääkäri tutkimuksineen oli kiinnostavin... Olisipa aikuislukijoillekin fiktiivisiä hevoskirjoja.


Kirjoittaja Kvaliti, 31. loka, 2014
Mariel Pietarisen esikoisteos Saariston suolaiset kyyneleet julkistetaan huomenna Lahden Kätevä-Tekevä-Lukeva -messuilla! Tulkaahan hakemaan oma kappaleenne osastolta D2, kirjailija paikalla koko viikonlopun signeeraamassa kirjoja. Kirja on 288-sivuinen paketti jännitystä, romantiikkaa, ystävyyttä, mielenkiintoista juonta ja tietenkin hevosia - kirja, joka ei jätä ketään kylmäksi!


Sähköposti:
Kotisivu: http://www.kvaliti.com
Kirjoittaja Arja, 29. loka, 2014
Minä myös:

Arja Puikkonen kertomassa hevoskirjoistaan Lahdessa Lukeva-messujen Aleksanterin Salongissa lauantaina 1.11. klo 14,30


Kirjoittaja Arja, 16. loka, 2014
Helsingin kirjamessujen Tarinalaaksossa on Tiina Tanskanen kertomassa Hevostyttö Iitusta su 26.10. klo 13.30


Kirjoittaja Arja, 2. loka, 2014
Päivi on Turun kirjamessuilla huomenna perjantaina klo 16.55:

Päivi Lukkarila: Venla-sarja (Karisto) Runohuone
Hevostyttöjen suosikiksi noussut kirjasarja on edennyt kuudenteen osaansa – Venlan poniystävässä ratsastuskoululaiset tekevät kaikkensa sairastuneen Rufus-ponin pelastamiseksi. Haastattelijana Päivi Haanpää.


Kirjoittaja Arja, 1. loka, 2014
Tämän kuun lopussa ilmestyy tuon alla mainitun Mariel Pietarisen uuden hevossarjan ensimmäinen osa. Pienet kustantajat ovat viime aikoina julkaisseet ilahduttavasti hevoskirjoja.

Kirja-arvioiden Uutta ja vanhaa osioon kirjoitin myös sarjakirjoista eli kahdesta tänä vuonna ilmestyneestä uutuuskirjasta: Päivi Lukkarilan Venlan poniystävästä ja Tiina Tanskasen Talttumattomasta Talismaanista.


Kirjoittaja Heppahullu, 24. syys, 2014
Mitä lienee tapahtui tuossa äsken, kun viesti lähti tuollaisena dd:nä, vaikka tekstiä oli ties millä mitalla! Pistetäänhän uudestaan :)


31.10.2014 ilmestyy painettuna kovakantisena kirjana uuden nuorten hevoskirjasarjan "Kavionjälkiä sydämessä" ensimmäinen osa "Saariston suolaiset kyyneleet".

Kirjassa on todella mielenkiintoinen ja mukaansatempaava juoni, kirja on pakko lukea yhdeltä istumalta! Juoni on sellainen, että kirja sopii mainiosti jopa aikuisillekin (tässä yksi aikuinen hevoskirjojen ahmija). Mukana on jännitystä, dramaattisia käänteitä, romantiikkaa, ystävyyttä, seikkailuja ja tietysti niitä heppojakin. Loppuratkaisut ovat ällistyttävät ja täysin ennalta arvaamattomat. Teksti on tunteita herättävää, lukiessa saa niin nauraa, itkeä kuin jännittääkin hurjien juonenkäänteiden seurauksia.

Suosittelen erittäin lämpimästi!

Tässä linkki kustantamon sivuille, kirja on tällä hetkellä jo ennakkotilattavissa: http://kvaliti.mycashflow.fi/product/8/saariston-suolaiset-kyyneleet-mariel-pietarinen

Ja tässä Elisa e-kirjakaupan sivuille, jossa kirja on jo myynnissä e-kirjana: https://kirja.elisa.fi/ekirja/saariston-suolaiset-kyyneleet


Kirjoittaja Heppahullu, 24. syys, 2014
dd


Kirjoittaja Arja, 24. syys, 2014

Kirjastosta löysin pehmeäkantisen Musta prinssin. Pienkustantaja Mediapinta Oy:n v. 2013 ilmestynyttä kirjaa lukiessa yritin arvailla kirjoittaja Taru Luukkosen ikää. Tallikuvaukset olivat harvinaisenkin raikkaita ja eläviä, mutta rinnalla kulkeva romanttinen/väkivaltainen tarina hevosen, Mustan prinssin, historiasta ei vielä oikein istunut perustarinaan. Idea kahdesta rinnakkaisesta ja eri tyylisestä tarinasta oli kuitenkin hieno. Esimerkiksi Satu Waltarin Kummassa rakkaudessa myös kulkee arjen rinnalla fantasiatarina.

Kustantajan sivuilla oli kirjoittajan itsensä kirjoittama esittely: "Olen aina pitänyt kirjoittamisesta. Ala-asteella ne tarinankirjoitustunnit olivat niitä parhaita. Kahdeksannella luokalla sain idean kirjan kirjoittamisesta. Ajatuksia ja ideoita tuli koko ajan lisää ja lisää ja kesän kirjoittamisen jälkeen niistä muodostui kirja." Kirjan esittelyn loppukaneetti on: "Sen kirjoittaminen oli ihanaa. Kaikki omat kokemukset ja muistot tulivat uudelleen mieleen ja siirtyivät koneen ruudulle." Hevosen ja kirjoittamisen ihanuus tarttui, Musta prinssi sai tätilukijankin hyvälle mielelle.
Kirjoittaja Arja, 17. syys, 2014
Budapestin symppiksessä kirjakaupassa törmäsin vanhoihin tuttuihin: hyllyistä löytyivät unkariksi niin Tikkumäen talli kuin Tikkumäen koiratkin.


Kirjoittaja Arja, 13. syys, 2014
Nuorisokirjailijoiden retkellä Tukholmassa ihastelin ruotsiksi käännettyjä Reetta Niemelän Tikkumäkiä ensimmäisinä heppakirjakäännöksinä. Varsinkin kun kollegat kertoivat että suomesta ruotsiksi lastenkirjoja kääntyy tosi vähän, ehkä yksi per vuosi.

Mutta hauska yllätys löytyi netissä askarrellessa Kirkkonummen kirjaston kokoelmista: hyvin nuoren Annamaria Mennolan koskettava Hoitohevonen (Kirjayhtymä 1989) ilmestyi jo yli kymmenen vuotta sitten nimellä Rivaler om Riku (Raben & Sjögren 1993). Ruotsinkielistä kantta en kuitenkaan onnistunut löytämään.


Kirjoittaja Arja, 7. syys, 2014
Heppakirjailijat Arja Puikkonen ja Tiina Lehtineva haastateltavina nuorisokirjailijoiden Tukholman-turneella. Haastattelija Julia Orlovkin tykkää hevosista. Tukholman kirjakauppojen hyllyjä selatessa löysin myös ruotsiksi käännetyn Tikkumäen koirat. Hienoa, kun ottaa huomioon kuinka vähän kirjoja käännetään suomesta ruotsiksi.


Kirjoittaja Arja, 27. elo, 2014
Tikkumäellä 27.8.–12.10.2014
Kavioiden kopsetta Villa Artussa Hyvinkäällä


Kirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Salla Savolaisen Tikkumäen talli -kirjaan perustuva tunnelmallinen näyttely on esillä Villa Artun galleriassa syksyn ajan. Näyttelyssä on runsaasti Tikkumäen talli -kirjan sekä myöhemmin julkaistavan uuden kirjan alkuperäiskuvituksia.

Villa Artun galleriaan on rakennettu Tikkumäen talli, jonka pilttuissa keppihevoset odottavat
ratsastajia. Tallista löytyvät myös kirjasta tutut ponit, Nunnu, Vinski ja pehmeäturpainen Uljas.
Tallissa on satulahuone ja oikeita hevosten hoidossa ja ratsastuksessa tarvittavia välineitä. Näyttelykävijät voivat karauttaa keppareilla esteradalle tai viedä ne lekottelemaan ja piehtaroimaan
lukulaitumelle. Toiminnallinen ja runsas näyttely kutsuu lapsia ratsaille ja tutustumaan hevosten
hoitoon. Näyttely tarjoaa paitsi elämyksiä ja omaehtoista toimintaa, myös tietoa hevosista.

Villa Artun käytävägalleriassa on samaan aikaan esillä kokoelma hevosaiheisia teoksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Teoksissa lapset ja nuoret kuvaavat talli- ja
työhevosia, mutta myös satujen ja tarinoiden mielikuvituksellisia ratsuja.